ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ PHYSIATHLON

Η σωστή διατροφής και η ψυχολογία είναι σημαντικοί παράγοντες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Οι μικροί άσοι της Ακαδημίας μας είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από δύο καταξιωμένες επιστήμονες της Αθλητικής Διατροφής και Αθλητικής Ψυχολογίας στα σεμινάρια που έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν σε όλη τη σεζόν.

Η διατροφολόγος του αθλητικού μας Κέντρου Ελεάνα Τσιτσιμπίκου υπογράμμισε την σημαντικότητα της σωστής διατροφής για την εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή στην πρώτη συνεδρία συνεδρία.

Την ίδια ώρα, η αθλητική ψυχολόγος MSc του Κέντρου μας Γλυκερία Σκούρα είχε κι αυτή την ευκαιρία να γνωριστεί με τους ποδοσφαιριστές της Κ10 της Ακαδημίας του Physiathlon:

“Είναι γεγονός πως οι αθλητές δεν έχουν έμφυτα ανεπτυγμένες τις ψυχολογικές τεχνικές που καλούνται να χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο του αθλητισμού. Επίσης οι προπονήσεις από μόνες τους δεν είναι αρκετές για μία σταθερά επιτυχημένη πορεία. Η ψυχολογική προετοιμασία θα συμπληρώσει και θα κάνει πιο αποτελεσματική τη σωματική εξάσκηση”.

Οι συνεδρίες των ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας με τις δύο συνεργάτιδες μας θα συνεχιστούν σε τακτικά διαστήματα καθώς Διατροφή και Ψυχολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας εξέλιξης που εφαρμόζουμε στην Ακαδημία μας.

Privacy Preferences
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.