Scroll Top

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Το αθλητικό κέντρο Φυσίαθλον, μέσω της Θεματικής Ενότητας που αφορά την Αγωγή Υγείας & Άθλησης, παρουσιάζει στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μια πρώτη ενημερωτική-εκπαιδευτική γνωριμία με την Φυσικοθεραπεία, την Εργομετρία, τον κλασικό χορό και το ποδόσφαιρο, ενώ οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στην κυκλοφοριακή αγωγή και την μέσω διάφορων δραστηριοτήτων με παιγνιώδη μορφή.

Παρέχεται η ευκαιρία στους μαθητές των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης μέσα από δραστηριότητες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους να ενημερωθούν σχετικά με το θέμα της διατροφής μέσα από διαδικτυακές δραστηριότητες και να ενημερωθούν βιωματικά μέσα από συγκεκριμένο λογισμικό για τις σωστές πρακτικές που θα τους βοηθήσουν να τροποποιήσουν ή να υιοθετήσουν τις κατάλληλες διατροφικές συνήθειες.

Οι μαθητές γνωρίζουν ήδη από σχετικά μαθήματα τη σημασία και το ρόλο των θρεπτικών συστατικών στο ανθρώπινο σώμα και την αξία της άσκησης στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Ο στόχος των δασκάλων – εκπαιδευτών είναι οι εκπαιδευόμενοι, ακολουθώντας τον δικό τους ρυθμό, να αναπτύξουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσουν συνειδητοποιήσουν την αξία της υγιεινής διατροφής και της άθλησης.

Δια του μαθήματος του Φυσίαθλον παρέχεται η ευκαιρία στους μαθητές των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μέσα από κινητικές δραστηριότητες και σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους, να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν στους κανόνες του ποδοσφαίρου. Θα αθληθούν και παράλληλα θα αντιληφθούν πόσο σημαντική είναι στην άθληση η τήρηση των κανόνων για την ασφάλεια, τόσο τη δική τους, όσο και των άλλων. Επίσης, θα μάθουν να εκτελούν οδηγίες και εντολές, να λειτουργούν σε ομαδικό επίπεδο και να σέβονται τα δικαιώματα των συναθλητών τους.

Ο στόχος των δασκάλων-εκπαιδευτών είναι οι εκπαιδευόμενοι, ακολουθώντας τον δικό τους ρυθμό, να αναπτύξουν δεξιότητες αυτοελέγχου στο σώμα τους, οι κινήσεις τους να αποκτήσουν ευελιξία, δύναμη, συντονισμό, αντοχή και ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσουν την αξία του πιο δημοφιλούς ομαδικού αθλήματος. Αποτέλεσμα των δράσεων είναι η ενίσχυση του υγιεινού τρόπου ζωής, της φυσικής κατάστασης, των κοινωνικών δεσμών, της κριτικής σκέψης και του φίλαθλου πνεύματος.

Μέσω του μαθήματος του Φυσίαθλον, παρέχεται η ευκαιρία στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου μέσα από κινητικές δραστηριότητες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους να ανακαλύψουν την ιστορικο-κοινωνική προέλευση του χορού και να καλλιεργήσουν την έκφραση συναισθημάτων μέσα από τον έλεγχο των κινήσεων τους.

Ο στόχος των δασκάλων-εκπαιδευτών είναι οι εκπαιδευόμενοι, ακολουθώντας τον δικό τους ρυθμό, να αναπτύξουν δεξιότητες αυτοελέγχου στο σώμα τους, οι κινήσεις τους να αποκτήσουν ευελιξία, δύναμη, συντονισμό, αντοχή και ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσουν έναν υγιή τρόπο ζωής. Επιπρόσθετα, θα αντιληφθούν τον χορό ως τέχνη και τρόπο έκφρασης συναισθημάτων.

Μέσω του μαθήματος του Φυσίαθλον, παρέχεται η ευκαιρία στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου μέσα από κινητικές δραστηριότητες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους να καλλιεργήσουν την οδική συνείδηση. Επιπλέον, οι μαθητές αντιλαμβάνονται ότι τήρηση των κανονισμών της τροχαίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα τόσο του εαυτού τους όσο
και των άλλων.

Το σχέδιο διδασκαλίας επιδιώκει να αξιοποιήσει την προϋπάρχουσα εμπειρία των μαθητών που διαβιούν σε αστικό περιβάλλον ώστε να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που διατρέχουν όταν παραβιάζονται οι κανόνες οδικής ασφάλειας.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Επιδιώκεται η προσέγγιση της μάθησης, με την αξιοποίηση δραστηριοτήτων της Φυσιάθλον και η προβολή της συνεισφοράς του μαθήματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών, οι οποίοι αναπτύσσουν γνώσεις, στάσεις και δεξιότητες ως προς τον εαυτό τους, τους συνανθρώπους τους και τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Επάρκειες της τάξης

  • Ενίσχυση των σωματικών δεξιοτήτων
  • Ενίσχυση γνωστικών εννοιών
  • Τροποποίηση στάσεων-συμπεριφορών
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ:
NN
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Να γνωρίσουν πόσο σημαντικό είναι να διατηρούν από την φυσική τους κατάσταση σε άριστο επίπεδο και να ενισχύσουν τις σωματικές τους δεξιότητες.
NN
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Να γνωρίσουν πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του κάθε αθλήματος στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.
NN
ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Να αναπτύξουν γνώσεις, στάσεις και δεξιότητες ως προς τον εαυτό τους, τους συμμαθητές τους, τους συναθλητές τους και σε συνάφεια με τον κόσμο που τους περιβάλλει.
NN
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΡΟΛΟΙ
Να εκτελούν οδηγίες και εντολές, να αναλαμβάνουν ρόλους, να λειτουργούν μέσα σε μία ομάδα και να σέβονται τα δικαιώματα των συναθλητών τους.
NN
ΠΝΕΥΜΑ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
Να αποκτήσουν άμιλλα και πνεύμα ομαδικότητας.
NN
ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
Να τροποποιήσουν στάσεις και συμπεριφορές.
NN
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
Να αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ

    Privacy Preferences
    Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.