Scroll Top

Karate & Kendo
ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Το αθλητικό κέντρο Φυσίαθλον εκπροσωπεί τις πολεμικές τέχνες Karate και Kendo και οργανώνει τμήματα εκμάθησης για ενήλικες, εφήβους και παιδιά.

Στόχος των εκπαιδευτών-δασκάλων του αθλητικού μας κέντρου είναι οι εκπαιδευόμενοι, μέσα σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον, να αναπτύξουν δεξιότητες για αποτελεσματική αυτοάμυνα, ενώ ταυτόχρονα να εισέλθουν σε ένα υγιή τρόπο ζωής. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος δυνατός για να ασχοληθεί με το καράτε. Το μόνο προσόν που απαιτείται είναι η θέληση για άσκηση μέσω ενός εναλλακτικού τρόπου εκγύμνασης, όπου ο οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτου φύλλου, ηλικίας ή κιλών, μαθαίνει να χρησιμοποιεί τα χέρια, τα πόδια, καθώς και τα υπόλοιπα μέρη του σώματός του ως όπλα για την προστασία του.

Shotokan
KARATE
ΤΟ KARATE ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΑmΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ.

Το Καράτε είναι μαχητικό άθλημα που συμβάλλει ποικιλοτρόπως στη σωματική και στη ψυχική υγεία, στον αυτοέλεγχο, στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης, της αυτοσυγκέντρωσης και των αντανακλαστικών, στην καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός, η πειθαρχία, η άμιλλα αλλά και στη ψυχαγωγία των ασκούμενων.

Japanese
KENDO
ΤO KENDO ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΘΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ

Το Kendo που σημαίνει “Ο Δρόμος του σπαθιού”, αποτελεί τη σύγχρονη μορφή της Ιαπωνικής ξιφομαχίας και έχει τις βάσεις του στη παραδοσιακή ξιφασκία Kenjutsu. Η ενασχόληση με το Kendo εξασκεί σώμα και πνεύμα, καθώς είναι μία δραστηριότητα, η οποία διέπεται από δυνατές αρχές και αξίες των πολεμικών τεχνών αλλά και από αγωνιστικά συστατικά.

Οι πολεμικές τέχνες επιφέρουν αναρίθμητα σωματικά και πνευματικά οφέλη ζωτικής σημασίας. Κάθε μάθημα είναι ένα αρμονικός συνδυασμός σχεδιασμού, κίνησης και έντασης, που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και ενεργοποιεί το σύνολο των μυών.

Η συστηματική παρακολούθηση πολεμικών τεχνών συμβάλλει σε μια ολοκληρωμένη άσκηση που προάγει την άριστη φυσική κατάσταση βελτιώνοντας την δύναμη, την αντοχή, την ευλυγισία, και τον συντονισμό των κινήσεων ενώ παράλληλα, παίζει σημαντικό ρόλο στην διάπλαση και ανάπλαση των οστών.

Επίσης διασφαλίζει την πνευματική υγεία, τονώνοντας την αυτοπεποίθηση και τον αυτοέλεγχο. Κάθε μέλος που ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες γεμίζει δύναμη και ενέργεια, βιώνει αυξημένη πνευματική και συναισθηματική ευημερία, και αποβάλλει τα νεύρα και το άγχος, διοχετεύοντας την ένταση της καθημερινότητας με ελεγχόμενο και δυναμικό τρόπο.

Τα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί δίνουν στους εκπαιδευόμενους την δυνατότητα να προχωρήσουν με τον δικό τους ρυθμό. Μετά από ένα χρονικό διάστημα τακτικής προπόνησης οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν στις κινήσεις τους ευελιξία, δύναμη, συντονισμό, αντοχή και ενέργεια. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι εκπαιδευόμενοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, να ελαττώσουν το στρες, να αναπτύξουν αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο, να αυξήσουν τις προσωπικές τους δεξιότητες και αποκτήσουν ένα πιο εύκαμπτο σώμα. Σημειώνεται ότι κύριο μέλημα της προπόνησης είναι η σωματική ακεραιότητα του ασκούμενου, γι’ αυτό και οι ασκήσεις που περιλαμβάνουν χτυπήματα πραγματοποιούνται πάνω σε ειδικούς στόχους, όπως ασπίδες-μαξιλάρια ή σάκους, έτσι ώστε να παρέχεται τόσο η ατομική προστασία του καθενός, όσο και η αίσθηση της επαφής του χτυπήματος.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Ειδικά για τα παιδιά το Karate και το Kendo είναι ιδανική πνευματική και σωματική άσκηση, επειδή γυμνάζει αποτελεσματικά το σώμα και βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματός τους. Επιπλέον τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με έννοιες όπως η πειθαρχία, ο αλληλοσεβασμός, η υπακοή και η ομαδικότητα. Οι εκπαιδευτές-δάσκαλοι του αθλητικού μας κέντρου θα βοηθήσουν τα παιδιά:

01.
Να αποκτήσουν γερό και αθλητικό σώμα.
02.
Να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και να αναπτύξουν πνεύμα συνεργασίας με τους συναθλητές τους.
03.
Να αυξήσουν τη συγκέντρωσή τους και να βελτιώσουν τα αντανακλαστικά τους.
04.
Να αμβλύνουν τις αισθήσεις τους, ώστε να έχουν διαρκώς αίσθηση του περιβάλλοντος που κινούνται και να αισθάνονται περισσότερο ασφαλείς.
05.
Να βελτιώσουν την ταχύτητα αντίδρασής τους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ
KARATE
KENDO
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
17:00
ΚΑRΑΤΕ
17:00
18:00
ΚΑRΑΤΕ
17:00
18:00

ΤΡΙΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ
17:00
ΚΑRΑΤΕ
17:00
18:00
ΚΑRΑΤΕ
17:00
18:00

ΤΡΙΤΗ

ΠΕΜΠΤΗ

No events available!
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ
ΣΗΜΕΡΑ
Το Karate είναι από τις δημοφιλέστερες πολεμικές τέχνες με καταγωγή από την Οκινάουα της Ιαπωνίας. Στα ιαπωνικά η λέξη καράτε σημαίνει <<άδειο χέρι>>, επειδή στην εν λόγω άθληση, όχι μόνο δεν χρησιμοποιούνται όπλα, αλλά ουσιαστικά ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να αδειάσει την ψυχή και το μυαλό του από την περηφάνια και τα πάθη του και να αναζητήσει την αρετή μέσω της τελειοποίησης της τεχνικής του.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


  Εισάγετε τα στοιχεία σας

  Eπιλέξτε το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει

  Προσθέστε αν έχετε τυχόν παρατηρήσεις

  Έχω διαβάσει και έχω αποδεχτεί τους "'Ορους Χρήσης".

  Privacy Preferences
  Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.