ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η συνεργάτιδα μας Ελένη Γλάρου, instructor του Physiathlon στα τμήματα χορού και μπαλέτου αποδίδει στα ελληνικά ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο της σελίδας ”trainlikeaballerina” που σημειώνει τους μύθους και υπογραμμίζει τις αλήθειες σχετικά με το… παρεξηγημένο από πολλούς μπαλέτο:

“Το μπαλέτο είναι μια ελίτ μορφή τέχνης που απαιτεί τεράστια σωματική αντοχή και δύναμη. Ναι, ορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα – επαρκής συμμετοχή, μαζί με εύκαμπτους αστραγάλους και πόδια – αλλά δεν υπάρχει κανένα πρότυπο, ούτε πρέπει να υπάρχει. Πιστεύουμε ότι ο καθένας μπορεί να κάνει μπαλέτο και ο καθένας μπορεί να είναι μπαλαρίνα. Η επιμονή, η ευαισθησία και η αφοσίωσή σας θα σας πάνε πολύ πιο μακριά από αυτό με το οποίο γεννηθήκατε. Η ιδέα ενός μοναδικού σώματος μπαλέτου δημιουργήθηκε από τη βιομηχανία του μπαλέτου. Είναι στημένο από δασκάλους, σκηνοθέτες και χορογράφους. Και τελικά οι απόψεις τους αποτελούνται από αυτό που πιστεύουν ότι το κοινό επιθυμεί να δει. Αν νομίζετε ότι δεν έχετε τρόπο να αλλάξετε αυτήν την άποψη, κάνετε πολύ λάθος.

Η φωνή σας έχει σημασία κάθε φορά που αποφασίζετε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για μια εταιρεία που προβάλλει διαφορετικούς σωματότυπους ή μια εταιρεία που προσλαμβάνει ταλέντο και όχι την εθνικότητα ή το χρώμα του δέρματος. Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας ότι η ομορφιά είναι ο τρόπος με τον οποίο ένα σώμα κινείται μέσα στο χώρο: με δυναμισμό, με μουσικότητα και αθλητικότητα – κι όχι το βάρος των χορευτών, καμία άλλη δομή ή τα βασανιστήρια που έπρεπε να υπομείνουν ώστε να αποκαλούν τον εαυτό τους χορευτή.

Ας αλλάξουμε αυτή την ιδέα ότι το μπαλέτο είναι μόνο για τους λίγους γενετικά τυχερούς νικητές και ας αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι είναι για όλους”.

Privacy Preferences
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookie. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookie μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.